Патриотите искат връщанетото на ергенския данък и пълна забрана на етническите партии в парламента

В непредставената още официално Национална доктрина на Патриотичния фронт са записани намерения за връщане на ергенския данък и трудови войски,

В непредставената още официално Национална доктрина на Патриотичния фронт са записани намерения за връщане на ергенския данък и трудови войски, пълен одит на БНБ и поставянето й под контрола на парламента и забрана на етническите партии. Това съобщава „Преса“.
Исканията са част от програмата за национално възраждане, която ще бъде представена днес. Валери Симеонов пое обещание да раздаде документа от 275 страници на всички народни представители.
За повишаване на раждаемостта се предлага диспансеризиране на всички, които страдат от стерилитет и безплатното им лечение. Връщането на ергенския данък пък е насочено към пресичане на практиката от последните години двойки да живеят на семейни начала без официален брак.
Според авторите на доктрината интересите на страната изискват и създаването на Национална гвардия, в която да служат всички, навършили 18 години- два месеца за жените и 6 месеца за мъжете. За неграмотните се предвиждат едногодишна казарма, в която ще придобиват професионални умения.
Предлага се още 1 милион българи от Украйна, Молдова, Румъния и бившите съветски републики да бъдат заселени у нас в райони с демографски проблеми като Странджа Сакар, Трън и Родопите.
Патриотите искат втора атомна централа и намаляване или премахване на ДДС за книгите. Автори на доктрината са академик Григор Велев, проф. Пламен Павлов, генерал Славчо Босилков, Янка Такева и проф. Петър Иванов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0