БСП няма да подкрепи ДПС за вот на недоверие

"Парламентарната група на БСП Лява България с консенсус подкрепи решението на ръководството на групата да не дадем подкрепа с подписи за искания

„Парламентарната група на БСП Лява България с консенсус подкрепи решението на ръководството на групата да не дадем подкрепа с подписи за искания вот на недоверие, тъй като в мотивите няма аргументи срещу здравната политика.“ Това обяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов.
Той уточни, че левицата приема оценките за недопустимия език на министър Москов, но едновременно с това мотивите съвсем не били достатъчни за искане на вот по цялостната политика на здравното министерство. Мерджанов подчерта, че според депутатите от БСП езикът на министър Москов наистина бил недопустим. „Такъв език граничи с внасяне на омраза в българското общество и БСП и парламентарната й група категорично ще се противопоставят срещу подобни изявления“, допълни социалистът.
Атанас Мерджанов изтъкна, че социалистите имат своите основателни критики към политиката на всеки един министър. „Пред нас стоят на преден план разискванията по икономическата програма на правителството и управленската програма. Ние имаме своите критични оценки и бихме желали всички наши партньори в опозиционно отношение да бъдат достатъчно активни, прецизни и стриктни при осъдителните действия на правителството във всяко едно измерение- бюджетната политика, пенсионните фондове и всички онези несъгласия, които вече сме изразили“, каза още Мерджанов.
Попитан как от БСП биха гласували в зала, ако се стигне до вот на недоверие, Мерджанов отговори: „Ако се стигне до гласуване в зала, по принцип БСП Лява България винаги ще гласува против това правителство“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0