Почина изпълнителят на култовото парче „Тигре, тигре“

Емблематичният певец на мутрите Иван Карачоров-Килифаревския поп почина в Германия, където живееше близо 14 години. Там бившият свещеник и изпъл

Емблематичният певец на мутрите Иван Карачоров-Килифаревския поп почина в Германия, където живееше близо 14 години. Там бившият свещеник и изпълнител на култовия мутренски химн „Тигре, тигре“ се занимаваше с транспортен бизнес, пише „Телеграф“. Човекът, по чийто глас през 90-те страховитите шефове на силови групировки ронеха сълзи и изпразваха пищови в тавана, премина в съвсем различно амплоа на бизнесмен. В Германия „тигърът“ не загърби напълно музиката и продължи да изнася концерти не само пред емигранти от България, но и в страните от бившата Югославия и Русия.
Попът е имал и три турнета в САЩ. В Лас Вегас, Чикаго, Вашингтон, Атланта, Флорида, Аризона и Лос Анжелис е посрещан със ставане на крака и сълзи от българските емигранти. В Дюселдорф Иван Карачоров създаде и църковен хор, с който има над 400 концерта в католически катедрали и евангелски църкви в Германия, Австрия, Франция и Белгия. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0