Подалият оставка Първанов: Финансовият министър подведе депутатите!

Председателят на ПП АБВ Георги Първанов ще депозира оставката си пред Националния съвет на партията. Това обяви самият той в предаването „Здраве

Председателят на ПП АБВ Георги Първанов ще депозира оставката си пред Националния съвет на партията. Това обяви самият той в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. Повод за това е разминаването на позициите между решението на ръководните органи на партията и парламентарната група на АБВ по отношение на ратификацията за поемане на нов външен дълг от 16 млрд лева. Първанов заяви, че оценява поведението на парламентарната група на АБВ, която единодушно гласува „за“ поемането на заем, като сериозна политическа грешка. „Без съмнение има промяна на позицията на АБВ и аз искам да се извиня на нашите избиратели за този факт. Парламентарната ни група, може би заради липса на комуникация между нас, е решила в последния момент, че онова, което е казал министър Горанов с редуцирането на тези 2 млрд лева от дълга, условно и неангажиращо, и обещанието да се направи някаква инвестиционна програма в бъдеще време, когато и да е, очевидно е удовлетворило нашите депутати и те са подкрепили дълга“. Първанов заяви, че членовете на парламентарната група на АБВ са били подведени от финансовия министър Горанов и добави, че решението на депутатите за дълга е било въпреки позицията на ръководните органи на партията.
В така създалата се ситуация Изпълнителният съвет на ПП АБВ също трябва да поиска вот на доверие от Националния съвет на партията. А парламентарната група посвоему трябва да потърси начин за един катарзис в такава ситуация, категоричен е Георги Първанов. Той отхвърли спекулациите за разцепление или заплахи в парламентарната група на АБВ и подчерта, че тя е напълно единна.

COMMENTS

WORDPRESS: 0