Тролей се запали в движение, двама пострадаха

Двама души пострадаха, след като тролей се запали на Аспаруховия мост на спирка "Кораборстроител" във Варна, предаде БГНЕС. Шофьорът е единият

Двама души пострадаха, след като тролей се запали на Аспаруховия мост на спирка „Кораборстроител“ във Варна, предаде БГНЕС. Шофьорът е единият пострадал, той е обгазен. Пострадала е и една жена, която е ранена при слизането й от горящото превозно средство.
Линейка откара току-що възрастна жена, обгазена от пушека, предаде varnautre. Шофьорът на напълно изгорелия вече тролей все още на мястото на ицидента – целия в сажди и с опърлена коса. Останалите пътници в тролея са били 8 ученици от ТКК-то, 5 възрастни жени и още толкова мъже на възраст 30-35 години, обясни един от тях. Останалите пътници засега са добре. Тролеят е №88, от старите.
„Точно преди края на моста, шофьорът наби рязко спирачки“, разказа пътникът. „Момчетата от ТКК-то тъкмо слязоха и той запали. Обаче като тръгна и даде рязко надясно и се заби в мантинелата“, казва още младежът. Пламъците лумнали от таблото и пожарът се разгорял за секунди. Шофьорът се опитал да гаси с пожорогасител, но много бързо станало ясно, че няма смисъл.
Говорителката на полицията във Варна Ивана Милева заяви: „Около 14,25 часа е подаден сигнал за пожар в тролея. Огънят е бил загасен от две пожарни коли, които са били изпратени веднага на място. няма пострадали пътници. Пътуващите са успели да слязат и са невредими. Причините за пожара се изясняват, но най-вероятно става въпрос за късо съединение“

COMMENTS

WORDPRESS: 0