Петметрова елха за депутатите

Петметрова елха ще краси правителствената сграда на „Дондуков" 1. Общо 10 коледни дръвчета бяха доставени там преди заседанието на кабинета „Бор

Петметрова елха ще краси правителствената сграда на „Дондуков“ 1. Общо 10 коледни дръвчета бяха доставени там преди заседанието на кабинета „Борисов 2″ вчера. Всички те имаха жълт маркер с буква и 6 цифри. С такива маркери тази зима се отличават легално отсечените елхи, пише „Монитор“.
Дръвчетата, които бяха стоварени в двора на „Дондуков“ 1, тепърва ще бъдат украсени. Гранитната зала, в която се дават пресконференции и се провеждаха заседанията на Изборния борд например, пък беше украсена вчера с три коледни звезди.
В парламента все още има само една малка изкуствена елха, скромно украсена с червени и жълти играчки, срещу стаята на парламентарната шефка Цецка Цачева. Преди 3 години премиерът Бойко Борисов се възмути, че сградата на НС няма подобаваща елха. Тогава той подари на парламента 15-метрова естествена елха, която трябваше да краси етажа с неговия кабинет в МС, но вместо това беше поставена в сградата на бившия Партиен дом.
Междувременно от разлепена в НС обява стана ясно, че парламентът ще организира специално коледно парти за децата на депутатите и служителите в него. Малчуганите ще се съберат на тържеството във вторник другата седмица в зала „Света София“ в Партийния дом. На коледното парти ще могат да присъстват и деца, чиито родители не работят в НС. Родителите им обаче ще трябва да се бръкнат по 10 лв. за лакомства.

COMMENTS

WORDPRESS: 0