Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Атанаска Георгиева за убийството на Алекс

Окръжна прокуратура – Бургас внесе обвинителен акт в Бургаския окръжен съд срещу Атанаска Георгиева за убийството на 8-годината Александра Тодор

Окръжна прокуратура – Бургас внесе обвинителен акт в Бургаския окръжен съд срещу Атанаска Георгиева за убийството на 8-годината Александра Тодорова от гр. Поморие, съобщиха от обвинението.
Георгиева е обвинена за това, че умишлено е умъртвила детето по особено жесток начин (чл. 116, ал.1, т.4 от НК). В хода на разследването са разпитани 65 свидетели, иззети са множество веществени доказателства, представени са експертизи от 12 вещи лица, приложени са значителен брой писмени доказателства.
От 11.04.2014 г. на Георгиева е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Тялото на 8-годишната Александра – дъщеря на бизнесмен от Поморие, беше открито в таванско помещение в кооперацията, в която живее семейството й, през април тази година. Имаше версии, че с отвличането на детето е трябвало да бъде принуден бащата – бизнесмена Веселин Тодоров – да даде кредит на семейството на задържаните жени. Бащата има бизнес, говори се – не само легален. Има сигнали срещу него за лихварство, но не е осъждан за това.
Появиха се и данни за бизнес начинание на Тодоров в центъра на Поморие – кооперация, която той е строил не със свои пари, пари, които после кредиторите му са си искали обратно.

COMMENTS

WORDPRESS: 0