Местан: Никой в парламента на европейска България не може да обижда цял един етнос

Никой в парламента на европейска България не може да обижда цял един етнос - бил той турски, български, цигански. Това заяви председателят на ДП

Никой в парламента на европейска България не може да обижда цял един етнос – бил той турски, български, цигански. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна в процедура по начина на водене, предаде „Фокус“.
„Никой от парламента на европейска България не може да отправя обиди срещу държавен глава на суверенна държава, с която сме в приятелски отношения“, заяви Местан.
„Позволихте на един народен представител да отправя ксенофобски, генерализирани обвинения срещу цял един етнос. В България за отделни престъпления отговорност носят извършителите, конкретните извършители“, посочи той, обръщайки се към председателя на Народното събрание.
„Позициите на Валери Симеонов се споделят от коалиционните партньори на ПФ в лицето на АБВ, РБ и ГЕРБ и дали тези обидни квалификации по отношение на Република Турция са позиция на министър-председателя Бойко Борисов“, запита Местан.

COMMENTS

WORDPRESS: 0