Адвокатът на Царя: Негово Величество е добре, задушно беше и затова му прилоша

Симеон Сакскобургготски вече е добре и пътува съм дома си. В църквата беше задушно и от това му е прилошало, каза адвокатът му Асен Ошанов, но н

Симеон Сакскобургготски вече е добре и пътува съм дома си. В църквата беше задушно и от това му е прилошало, каза адвокатът му Асен Ошанов, но не коментира дали инцидентът има връзка с главоболията на бившия премиер около отнетите му имоти.
Повече от три часа продължи литургията на патриарх Неофит и митрополит Николай в манастира „Свети Свети Кирик и Юлита“ край асеновградския квартал Горни Воден. Това според запознати, както и тежката миризма на тамян в храма, е причина за прилошаването на бившия министър-председател Симеон Сакскуборготски.
Както 24България съобщи, той пребледня като платно и припадна по време на службата в момента, когато митрополит Николай казваше в словото си: „Дойде и Негово Величество царят на българите Симеон Втори. Вашето присъствие тук е знак, че когато Царят на българите е тук, и държавата е тук. Ваше Величество, уверявам Ви, че църквата разбира статута на Царя и винаги се молим за Вас“.
За да не се свлече на земята, Сакскуборготски беше прихванат от намиращите се наблизо шеф на пловдивската полиция Пламен Узунов и депутатът от ГЕРБ Здравко Димитров. Те го изведоха навън, където го настаниха на стол и чист въздух, а лекари, дошли да дежурят заради струпването на стотици миряни, се погрижиха бившият премиер да се възстанови.
Литургията, която събра целия висш клир, е по повод връщането на манастира в лоното на Светата църква.  Дълги години той бе стопанисван от Съюза на архитектите. След редица съдебни дела се стигна до възстановяването на собственост на обителта на БПЦ. По този повод патриарх Неофит изтъкна в словото си пред християните, че връщането на храма е било трудно, но когато целта е ясна, пречки няма.
„Вярата е дар, но не се дава даром, тя трябва да се засвидетелства. С вярата няма започнато дело, което да не се увенчае с успех“, каза Неофит.
Като пример главата на БПЦ посочи факта, че в мисията за връщането на манастира са се обединили всички-митрополит Николай, епископи, клир и миряни. След тържествената част на християните беше раздаден курбан от бяла риба. Митрополит Николай въдвори в манастира игумения Вероника. С нея в „Свети Свети Кирик и Юлита“ ще бъдат още три монахини.

COMMENTS

WORDPRESS: 0