Театралната критичка Копринка Червенкова: Рашидов е арогантен, брутален, невежа и неграмотен, не става за министър

Вежди Рашидов е арогантен, брутален, невежа и неграмотен. Това заяви пред bTV Копринка Червенкова и посочи, че министърът не ставал за поста, не

Вежди Рашидов е арогантен, брутален, невежа и неграмотен. Това заяви пред bTV Копринка Червенкова и посочи, че министърът не ставал за поста, не знаел къде се намира и бил фукльо.
Дали е интелигентен колкото е необходимо на дамата или на някой друг, това няма значение, важното е да върши работа. И на мен не ми допада, че Обама е чернокож, но е президент на Америка, контрира шефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.
Самият Рашидов не искаше да има подписка в негова защита, посочи Мутафчиев. Не го одобрявате, щото не даде да се открадне един имот, допълни той.
За какъв имот намеквате вие, това изобщо не ме интересува, посочи Копринка Червенкова. Тя допълни, че всичките големи проекти на Рашидов се провалили и реформата му изобщо не потръгнала. Театърът е в чудовищно състояние, допълни Червенкова, която е театрална критичка.
Ти да си направила една нормална критика, освен да кажеш кой ще участва в постановката и за какво става дума, обвини я Мутафчиев.
Преди дни група интелектуалци се противопоставиха на свои колеги, които се обявиха срещу повторния избор на Вежди Рашидов за министър на културата във втория кабинет на Бойко Борисов.
Сред поддръжниците на Рашидов, подписали откритото писмо в негова защита, са Павел Васев, Пламен Карталов, Любен Генов, Калин Сърменов, Димитър Митовски, Мирослав Пашов, Андрей Слабаков, Христо Мутафчиев, Иван Павлов, Ценко Минкин.
Според тях Вежди Рашидов и екипът му са направили първата голяма крачка за реформа в българските културни институти по време на първия си мандат, но са атакувани, защото някои от приложените мерки не са особено популярни.
Протестът срещу втория министерски мандат на Вежди Рашидов започна от Фейсбук. Редица интелектуалци, общественици и граждани посочиха, че по време на предишния му мандат са закрити много регионални оркестри и театри в страната, а огромна сума пари е била отпусната от бюджета на ведомството за „Български Лувър“.
Петицията срещу повторния избор на Вежди Рашидов бе подписана от над 460 души, сред които режисьора Явор Гърдев, диригентът Драгомир Йосифов, писателят Емилия Дворянова, литературоведът Ангел Игов, поетът Марин Бодаков, преводачът Зорница Христова, издателят Манол Пейков.
В разговора по телефона се включи и бившият министър Петър Стоянович. За да е министър, човек трябва първо да спре да лъже, изтъкна той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0