Похитиха турския прокурор Мехмед Кираз в собствения му офис

Заподозрян член на незаконния в Турция „Народен Революционен Фронт за освобождение" взе за заложник прокурор Мехмет Селим Кираз. Похищението стан

Заподозрян член на незаконния в Турция „Народен Революционен Фронт за освобождение“ взе за заложник прокурор Мехмет Селим Кираз. Похищението стана в съдилище в Истанбул и е във връзка с делото за убийството на жертвата от протестите за парка „Гези“ Беркин Елван. Вестник „Хюриет“ съобщи, че в сградата на съдилището са били чути изстрели.
В социалната мрежа дори беше публикувана снимка, на която се вижда Кираз със залепена с тиксо уста и неизвестен човек, насочил пистолет към главата му.
Фонът изобразява плакат на „Народен Революционен Фронт за освобождение“.
Според изявление, публикувано от halkinsesi.tv – сайт приближен на фронта, извършителите са дали на властите време до 3.36 ч. местно време да изпълнят техните искания.
Те включват признание на живо за убийството на Елван, съдебно преследване от народен съд на служителите, отговорни за него, както и оправдателната присъда на всички хора, които са осъдени за участие в митинги за солидарност със съдбата на Елван. Похитителите са от турската крайнолява
групировка „Революционен фронт за освобождение на народа“.
В момента турските власти водят преговори с групировката. Те протичат чрез
посредник, който е бил избран от похитителите.
Полицията е отцепила шестия етаж на съдебната палата, където се намира офисът
на прокурора Мехмет Селим Кираз.

COMMENTS

WORDPRESS: 0