„Енерго-Про“ се оправда за двойните сметки с дългите празници и със софтуер

Празниците създават неудобства на служителите в компанията, много са и затова направихме междинен отчет на част от нашите абонати. Идеята ни беш

Празниците създават неудобства на служителите в компанията, много са и затова направихме междинен отчет на част от нашите абонати. Идеята ни беше падежът на второто отчитане да бъде удължен с 15 дни и за този период няма да начисляваме лихви. Това каза пред Комисията по енергетика в парламента представителят на „Енерго-Про“ Стефан Абаджиев.
Според него, срокът за отчитане от най-малко 31 дни е твърде кратък, когато има празници, и това налага забавяне на ритъма на посещения на инкасаторите.
Представителят на ЕРП-то предложи и формула за отчитане на електромерите, според която дългите празници да се делят на две и едната част да се впише към единия месец, а другата – към другия.
Стана ясно още, че компанията използвала софтуер, който не позволява промяна на датата и затова изпратили две фактури с един и същ срок за заплащане, но предупредили, че има 15 дни за второ плащане, в които няма да има лихви за абонатите. „Не можехме да променим софтуера и сега правим постъпки това да се случи“, обясни Абаджиев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0