Ивайло Калфин оглавява Националния съвет за тристранно сътрудничество

Правителството определи за председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) вицепремиера и министър на труда и социалната по

Правителството определи за председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Представител на правителството в НСТС ще бъде и министърът на финансите Владислав Горанов, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.
НСТС е органът, в който се осъществяват консултациите между държавата и представителните организации на работниците и служителите и на работодателите по регулирането на трудовите и непосредствено свързаните с тях отношения, осигурителните отношения, както и въпросите на жизненото равнище. Състои се от по двама представители на имащите право на участие в него страни.
На днешното си заседание Министерският съвет актуализира и състава на представителите от своята квота в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. Решението е резултат от избирането на новото правителство на 7 ноември т. г.
От състава на Надзорния съвет са освободени Йордан Христосков, Петя Евтимова, Любомир Бакаливанов, Владимир Петров и Владимир Туджаров. Новите представители на държавата са вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, заместник-министрите на труда и социалната политика Гълъб Донев и на здравеопазването Адам Персенски, държавният експерт в МФ Илияна Владова и съветникът в Министерството на икономиката Филип Кирев.
                                                                                                                                        

COMMENTS

WORDPRESS: 0