Край на хубавото време, започват превалявания от дъжд и сняг

На втория коледен ден още сутринта облачността ще се вплътни в цялата страна и ще започнат превалявания, отначало от слаб дъжд, а към края на де

На втория коледен ден още сутринта облачността ще се вплътни в цялата страна и ще започнат превалявания, отначало от слаб дъжд, а към края на деня с понижението на температурите дъждът по високите полета и по-голямата част от Северна България, ще премине в сняг, съобщиха от НИМХ.
Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 5° и 10°, а минималните сутринта между -1° и 4°, в югоизточните райони до 5°-6°. Вятърът ще е от запад-северозапад в северозападната половина от страната и от североизток-изток в останалата и част, в Северна България умерен.
През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. В планините настъпва чувствителна промяна.
С умерен, в западната част от страната и временно силен, предимно северен вятър ще нахлува студен въздух. Ще е облачно, по билата мъгливо и ще започне да превалява сняг. Температурите към края на деня на 1200 м н.в. вече ще са около -2°, на 2000 м около -7°, а през нощта ще продължат да се понижават.
По Черноморието ще е облачно. Още сутринта по южното крайбрежие ще завали дъжд, а по-късно през деня ще превалява по цялото крайбрежие. Вятърът ще е от североизток, умерен в северния участък.

COMMENTS

WORDPRESS: 0