Измамнички се представят за социални служителки, тарашат домове

Нова измама тръгна из България. Мошенички влизат и тарашат дома под претекст, че са служителки на Агенцията за закрила на детето и трябва да нап

Нова измама тръгна из България. Мошенички влизат и тарашат дома под претекст, че са служителки на Агенцията за закрила на детето и трябва да направят спешна проверка, сигнализираха опарени дами на „стените си“ в социалната мрежа Фейсбук.
Сценката се разиграва по следния начин: Звъни се на вратата и две жени се представят, че са от Агенция за закрила на детето и идват по подаден сигнал.
Влизат в дома. Едната уж пише доклад и задава въпроси за начина на отглеждане на детето, а другата краде телефони, пари, камери и т.н., пише жена, която е научила за новата измама.
„Моя приятелка днес получи по пощата уж „призовка“ с посочени стационарни телефонни номера, на които трябва да звънне в 3-дневен срок и да се свърже с мнимите служители на агенция за закрила на детето. Бележката е наречена „Уведомление“ и, разбира се, посочените телефони, адреси и e-mail-и ги няма в истинския сайт на агенцията.
Ако получите такава бележка, не се поддавайте на първоначалния шок, а проверете всичко. Предупредете и вашите близки майки.“ Какво ли не измислят вече измамниците и крадците, предупреждава дамата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0