Борисов иска отмяна на цесиите, направени преди фалита на КТБ

На среща в Асоциацията на банките в България премиерът Бойко Борисов е съобщил, че се проучват възможностите за отмяна на цесиите, които са би

На среща в Асоциацията на банките в България премиерът Бойко Борисов е съобщил, че се проучват възможностите за отмяна на цесиите, които са били направени преди обявяването на КТБ във фалит.

Той се срещна с банкерите, за да представи новият председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Радослав Миленков.
Премиерът посочи, че са взети всички мерки, за да няма спорове между хората. Банковите клонове ще бъдат охранявани допълнително от полицията, за да се спестят нервите на вложителите и да няма гафове.
„Първият трансфер на хората ще бъде безплатен, няма да му бъде начислявана съответната такса за това“, заяви Борисов. „Надяваме се това повече никога да не ни се случва. Тъй като имаше и други спекулации, затова тук беше и Менда Стоянова, за да запознае Асоциацията на банките. Ще отменим всички прихващания в КТБ. Всички, които са се нагласили през цесиите, една вторична далавера… и са се нагласили вече. Ще отменим прихващанията в цесиите. На практика се надявам едно 800 милиона лева да си влязат обратно в държавата“, добави Борисов. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0