Седем души ранени след сблъсък на два автомобила край Бачковския манастир

Седем души са ранени, сред тях са и две деца, след като лек автомобил "Мерцедес" и джип "БМВ" Х6 се сблъскаха челно в 10:30 ч. днес в района на

Седем души са ранени, сред тях са и две деца, след като лек автомобил „Мерцедес“ и джип „БМВ“ Х6 се сблъскаха челно в 10:30 ч. днес в района на Бачковския манастир.
Катастрофата е станала на ляв завой точно след оградата на Бачковския манастир при изхода на село Бачково, съобщава Бгнес.
По първоначални данни причината е в неправилно изпреварване при пълна липса на видимост от страна на водачката на лекия автомобил – 20-годишно момиче от Асеновград. Колата се е смачкала дотам, че се е наложило ПБЗН да реже ламарините, за да извади пострадалата водачка.
Четири коли на Спешна помощ- Асеновград са се отзовали на повикването.
Движението в района бе затруднено няколко часа, към 15 ч. вече е възстановено и в двете платна.
Две от жените, пътували в лекия автомобил, са по-тежко пострадали – с политравми и съмнения за комоцио. Те са настанени за лечение в Университетската болница в Пловдив. Две деца – на 2 и на 4 години, заедно с майка си, са настанени в асеновградската болница с леки травми. Те са от блъснатия джип.
Бащата, който е управлявал джипа, е в Университетска болница в Пловдив.
В асеновградската болница пък е водачката на мерцедеса, която отказала да бъде транспортирана до Пловдив. Нейна спътничка е с фрактури на ръката и крака и контузия на главата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0