Застреля се бившият прокурор на Несебър

Една от най-знаковите фигури в магистратурата и МВР в Несебър – настоящ адвокат и бивш прокурор Мариян Чернаев, е намерен мъртъв в дома му на ул

Една от най-знаковите фигури в магистратурата и МВР в Несебър – настоящ адвокат и бивш прокурор Мариян Чернаев, е намерен мъртъв в дома му на ул.“Еделвайс“, съобщава „Флагман“, като се позовава на негов близък приятел.
Най-вероятно става въпрос за самоубийство, извършено около 16 часа днес. До трупа е намерена ловна пушка. Мариян Чернаев до преди една година беше прокурор в Районна прокуратура Несебър и името му се свързваше с поредица от скандали – корупция, разгул и непристойно обществено поведение. Имаше и периоди, когато се лекуваше в психиатрия поради разстройство на нервната система. Хората, които го познаваха, казваха, че като човек бил добър и точен приятел.
През 2013 година Чернаев сам напусна прокуратурата и от тогава се занимаваше с адвокатска практика. Близките му твърдят, че се чувствал добре. Напуснал системата, тъй като психиката му вече не издържала на огромното натоварване в прокуратурата. Съпругата му – адвокат Петя Чернаева, е също известна юристка в Несебър. Имат две деца – момче и момиче.
„Нищо не предвещаваше този фатален край. Преди няколко дни го видях, караше новата си кола БМВ и се чувстваше комфортно“, каза друг негов приятел, научил за случилото се.

COMMENTS

WORDPRESS: 0