Оранжев код за дъжд и гръмотевици в седем области

Обявен е оранжев код за за дъжд и гръмотевици в седем области. Има опасност от повишаване на речните нива и са възможни локални наводнения, алар

Обявен е оранжев код за за дъжд и гръмотевици в седем области. Има опасност от повишаване на речните нива и са възможни локални наводнения, алармират от Министерството на околната среда и водите.
Обявен оранжев код за областите Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Бургас, Ямбол и Сливен. През нощта на 19 срещу 20 ноември ще има интензивни валежи с гръмотевици. Очакват се значителни валежи с количества между 30-50 л/кв.м, но валежите ще продължат и през деня на 20 ноември, предупреждават още от МОСВ.
По данни от системата за ранно предупреждение при наводнение за басейните на реките Тунджа и Марица, нивото на р. Тунджа в района на гр. Елхово е около оранжевия праг за предупреждение. Очаква през следващите дни водното ниво да продължи да се повишава в резултат на прогнозираните валежи. В периода 21-23 ноември е възможно достигането на критичния червен праг за предупреждение, в района на гр. Елхово.

COMMENTS

WORDPRESS: 0