Кюстендилци начело с кмета Паунов блокират централата на ДПС, не искат бат Сали в парламента

Десет автобуса, микробуси и много леки коли с над 700 кюстендилци се отправили към централата на ДПС в София. Протестното шествие от пл."Македон

Десет автобуса, микробуси и много леки коли с над 700 кюстендилци се отправили към централата на ДПС в София. Протестното шествие от пл.“Македония“ в гр. София за блокиране на централата на Движение за права и свободи започва в 11.30 часа, с цел недопускането на полагането на клетва на Александър Методиев – Бат Сали като депутат от 10-ти МИР. Шествието ще продължи към сградата на Народното събрание за внасяне на искане за промяна на избирателната система с нова, изключваща налагането на хора като бат Сали за депутати с незначителен брой гласове в определен избирателен район.
„В понеделник ще блокираме централата на ДПС. Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител. Ще отидем и в парламента и ще внесем 100 000 подписа и искане за мажоритарна избирателна система“, заяви миналата седмица кметът на Кюстендил Петър Паунов.
„Няма да се откажем, докато няма мажоритарна система и докато този мандат не бъде оттеглен“, категоричен беше той. „Решението е в 10-ти МИР кандидат за народен представител от ДПС да не полага клетва, това е възможно според Изборния кодекс“, заяви Паунов.
Дупничани също излизат на протест днес срещу даването на мандат на ДПС, в лицето на Александър Методиев – Бат Сали, в Кюстендилски избирателен регион.
„Аз ще бъда заедно с хората на знаково място за българската нова история – дупнишките барикади. За 12 ч. е планирано да бъде блокиран главен път Е79, като вече са уведомени всички институции – ОД МВР-Кюстендил, Областно пътно управление, Национална компания „Железопътна инфраструктура“, каза за Дарик кметът на Дупница Методи Чимев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0