Ген. Атанасов: Светлозар Лазаров ще бъде сменен!

"Независимо от заявените намерения трите институции главен секретар на МВР, Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) и Държавната агенц

„Независимо от заявените намерения трите институции главен секретар на МВР, Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) и Държавната агенция за технически операции (ДАТО) ще имат нови ръководства“, заяви в Стара Загора ген. Атанас Атанасов, депутат от Реформаторския блок и бивш шеф на Националната служба за сигурност, цитиран от topnovini.bg. Той пристигна в Града на липите на регионална конферeнция на ДСБ.
По думите му във вторник влиза в сила нов Закон за МВР и Министерски съвет трябва да направи предложения за шефове на трите институции, а президентът да ги назначи. Генерал Атанасов обяви още, че тепърва ще излизат данни за подслушване на протестиращи по времето на кабинета „Орешарски“.
„Предстои да се изясни какви са договорните отношения между Университета по библиотекознание и информационни технологии и ДАНС, по силата на които там се обучават служители на Държавната агенция, както и договорните отношения с ДАТО и колко струват те“, каза още ген. Атанасов. „Не се ли създава риск за националната сигурност след като в един университет знаят списъчния състав на тайните служби“, риторично запита бившият шеф на НСС.

COMMENTS

WORDPRESS: 0