Каролев: Няма конфликт на интереси, за да напускам фирмите си

Аз участвам в две частни компании и няма основание да ги напускам след като стана съветник. Не съм в конфликт на интереси. Това заяви за БГНЕС В

Аз участвам в две частни компании и няма основание да ги напускам след като стана съветник. Не съм в конфликт на интереси. Това заяви за БГНЕС Владимир Каролев в отговор на въпрос дали ще напусне седемте компании, в които участва, след като ще става съветник на икономическия министър Божидар Лукарски.
Припомняме, че вчера Каролев обяви, че се е съгласил да стане съветник на икономическия министър Божидар Лукарски.
Каролев е категоричен, че няма конфликт на интереси. „Едната фирма е консултантска, а другата е за хотел до Банско, в която имам 12%“, каза Каролев. Мисля, че няма причини да се отказвам от участие в тези компании. Аз не виждам никакъв конфликт на интереси. Няма да се занимавам с работа, която да касае фирмите“, каза Каролев.
Дори и като съветник, ако Бойко Борисов продължи да прави неща, които не трябва да се правят, аз ще продължа да го критикувам, увери Каролев. „Трябва ли да спра, ако някой прави нещо нередно. Винаги съм се опитвал да бъда обективен, а когато си обективен, ако не одобряваш някоя политика, би било редно да го кажеш“, каза Каролев.
„Държавата не е банкрутирала“, опроверга експертът собственото си твърдение отпреди време, че държавата е на път да банкрутира. Няма никакви шансове държавата да банкрутира, подчерта той. Това, което трябва да се направи, това е в рамките на две години да се излезе от тези високи дефицити, които са в резултат на кризи и на неразумни решения и България да се върне към нивата на 2008 година, което е напълно възможно с една разумна фискална политика, отворена към повече инвестиции в икономиката“, заяви Каролев и увери, че за това ще съветва Лукарски. Ще съветвам какво да се направи, че инвеститорите – български и чужди, да станат източник на просперитет и икономически растеж. Всичко друго е взимане на заем и връщане от нашите деца, заяви Каролев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0