Любовницата на Лукарски подаде оставка, иска конкурс в интернет за шеф в ДАБЧ

Ива Йорданова подаде оставка от позицията заместник-председател на Държавна агенция на българите в чужбина (ДАБЧ). Това обяви самата тя в отворе

Ива Йорданова подаде оставка от позицията заместник-председател на Държавна агенция на българите в чужбина (ДАБЧ). Това обяви самата тя в отворено писмо до медиите. В писмото приятелката на лидера на СДС Божидар Лукарски посочва още, че подава оставка, защото така трябва да постъпват достойните хора.
По-рано днес българи, живеещи в чужбина заявиха, че са възмутени от нейното непрозрачно назначение.
Ето и пълния текст на писмото:
Днес, 21 октомври 2014 година, аз, Ива Евгениева Йорданова, подавам оставка от позицията заместник -председател на Държавна агенция на българите в чужбина (ДАБЧ).
Подавам оставка, защото вярвам, че притежавам образованието, качествата, квалификациите и опита, които заеманият от мен до днес пост изискват. И тъй като желая всички съмнения за моето назначение да бъдат премахнати, настоявам за публичен конкурс, на който ще се явя, проведен пред журналисти и предаван на живо по интернет. За да чуят всички, изказали противоречиви мнения за моите способности, отговорите ми, свързани с целите и визията за развитие на ДАБЧ. И съм сигурна, че тогава всички притеснения за моите компетентност и опит ще отпаднат.
Подавам оставка, защото в условията на съмнения не мога да изпълнявам главната задача, поради която поех тази отговорност, а именно: да бъда малка брънка от процеса на разкриване и огласяване на системните нередности, свързани със съществуващи от години противоречиви процеси около издаването на удостоверения за български произход и облагите, които те са носили на различни хора.
Подавам оставка, защото съм представител на протестиращите хора. Тези, заедно с които повече от година бяхме по площадите. И защото не мога да допусна името ми да бъде свързано с каквито и да било твърдения за непрозрачни кадрови назначения.
Подавам оставка, защото знам, че трябва и мога да отговоря на изискванията, отправени в откритите писма на българите в чужбина през последните дни.
Подавайки оставка, вярвам и знам, че с работата си в поверения ми ресор „Българи в чужбина“ през последните два месеца като част от служебното правителство и политическия кабинет на заместник министър-председателя Илияна Цанова съм направила първи крачки в правилна посока за информиране и създаване на условия на българите извън страната да бъдат активна част от българския политически живот и организацията на изборните процеси.
Не подавам оставка по причини, свързани с личния ми живот, защото като човек, живеещ в 21 век, смятам, че хората трябва да бъдат оценявани според работата и постиженията им, а не според слухове, интриги и непристойни коментари за личния им живот.
Подавам оставка, защото така трябва да постъпват достойните хора.
Ива Йорданова

COMMENTS

WORDPRESS: 0