Чакат ни дъждове и по-ниски температури през следващите дни

През следващото денонощие през страната ще преминава атмосферен фронт. През нощта на много места в Западна България ще завали, а утре постепенно

През следващото денонощие през страната ще преминава атмосферен фронт. През нощта на много места в Западна България ще завали, а утре постепенно валежите ще обхванат и останалата част от страната.
Най-късно ще завали в Източна България, но през нощта срещу четвъртък валежите там ще са значителни.
По-значителни количества се очакват и на места в Централна и Южна България.
През по-голямата част от деня ще духа слаб, в източните райони – умерен вятър от юг-югозапад и температурите там ще останат най-високи. След пладне вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух.
Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса. Максималните ще са в широк интервал – от 9-10 градуса в северозападните райони, до 17-18 градуса в югоизточните райони.
През по-голямата част от деня над Черноморието ще бъде облачно, но все още без валежи. Привечер ще завали, а през нощта срещу четвъртък на много места валежите ще са значителни, а по южното крайбрежие ще има и гръмотевична дейност.
Ще остане топло с максимални температури от 16-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода ще е между 12-14 градуса.
Над планините утре ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, а над 2000 метра – от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от запад северозапад и с него ще прониква студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра – около 4 градуса.
В четвъртък ще духа умерен северозападен вятър. В Източна България все още ще вали дъжд, в Западна ще е почти без валежи, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Понижението на температурите ще продължи.
В петък ще преобладава облачно време. Ще има и превалявания, предимно слаби, в повечето места от дъжд, но във високите полета, в Предбалкана и североизточните райони е възможно да се примесва и със сняг.
В западната половина от страната вятърът ще отслабне, в източната – ще се ориентира от север и през по-голямата част от деня ще остане умерен.

COMMENTS

WORDPRESS: 0