Няколко месеца живот оставали на самоубилия се бивш зам. главен прокурор Христо Манчев

Бившият заместник главен прокурор Христо Манчев, който се самоуби във вторник, щял да живее още около 3 месеца. 55-годишният мъж бил болен от ра

Бившият заместник главен прокурор Христо Манчев, който се самоуби във вторник, щял да живее още около 3 месеца. 55-годишният мъж бил болен от рак на пикочните пътища с разсейки в таза. Малко преди самоубийството му е правена операция, но тя не дала резултат, пише „Монитор“.
Лекарите смятат, че му е оставало съвсем малко време. В най-добрия случай шест месеца, в най-лошия три. В последните си дни изпитвал адски болки, използвал катетър и взел решение да не минава през последната най-мъчителна фаза на болестта.
Смята се, че именно мъките на болестта го подтикнали към тежкото решение. Преди да се простреля, бившият обвинител си облякъл чисти дрехи и подготвил мястото в хола на семейното си жилище в столичния кв. „Овча купел“, така че да не изцапа с кръв. Изстрелът проехтял в интервала от 1 до 3 часа следобед, но почти никой от живеещите в 216-и блок не го чули, тъй като повечето хора по това време са били на работа. Куршумът от пистолет „Макаров“ влязъл през устата и се предполага, че е заседнал в главата, защото при огледа разследващите не са открили изходна рана.
Първа на шокиращата гледка се натъкнала съпругата му Розалина Стоянова около 17 часа, когато се прибрала и се обадила за помощ. Разследващите настръхнаха от новината, че бившият заместник главен прокурор е открит мъртъв в дома си. В подобни случаи задължително се проверява и версията за подтикване към самоубийство, но след разговор с близките и оглед, продължил до 1 часа през нощта, тази хипотеза беше категорично отхвърлена.
Приятелите на Манчев го описват като изключително интелигентен, ведър и духовит човек. Дори в последните му дни болестта не успяла да сломи доброто му настроение.

COMMENTS

WORDPRESS: 0