Полицията влезе в дома на пилота убиец Андреас Лубиц (снимки)

Полицаи са влезли в къщата на пилота Андреас Лубиц, за когото от френската прокуратура обявиха, че умишлено е повел самолета „Еърбъс" А320 на ко

Полицаи са влезли в къщата на пилота Андреас Лубиц, за когото от френската прокуратура обявиха, че умишлено е повел самолета „Еърбъс“ А320 на компания „Germanwings“ към катастрофа, при която загинаха 150 души. За влизането на полицаите в къщата съобщи, продуцент на Би Би Си, която го е видяла с очите си.
Къщата на Лубиц се намира в град Монтабаур, който е на 60 км северозападно от Франфуркт. Служителите на реда имат заповед да държат многобройните представители на медиите далеч от имота.
Съседите се въздържат от коментари. Някои от тях само споменаха, че Андреас изглеждал много спокоен и добронамерен човек и не биха могли да очакват от него умишлено да причини смъртта на 150 души.  Още не е ясно какво точно търси полицията в дома на пилота. По-рано беше съобщено, че детайлно ще се проверява личния му живот, религиозните му вярвания, взаимоотношенията му с хората, вероятни дългове и финансови дела и т.н.
Междувременно от „Луфтханза“ обясниха какъв точно е бил механизмът на заключване на пилотската кабина в самолета „Еърбъс“ А320. Когато пилотът е извън кабината, той може безпроблемно да влезе вътре, като въведе код за достъп. Тази система, обаче, може да бъде изключена ръчно от кабината. Тогава вратата остава блокирана за 5 минути. Най-вероятно това се е случило и на 24 март. Когато първият пилот е излязъл от кабината, вторият е изключил ръчно механизма и се е заключил вътре. Въпреки опитите на първия пилот да влезе, той не е могъл.

COMMENTS

WORDPRESS: 0