Убиецът на Хюлия е размазал лицето й с гаечен ключ

Лицето на Хюлия буквално било смазано с гаечен ключ, след като момичето отказало интимност на Иван Тодоров. Това разказа прокурорът в пледоарията

Лицето на Хюлия буквално било смазано с гаечен ключ, след като момичето отказало интимност на Иван Тодоров. Това разказа прокурорът в пледоарията си по делото за тежкото убийство на младата жена на 2 януари 2014 г., което се гледа днес в Окръжен съд – Варна, съобщава „Петел.бг“. Още този следобед – в 15 часа, магистратите ще прочетат присъдата на 26-годишния мъж, който призна вината си. Прокуратурата и адвокатите на семейството на Хюлия поискаха най-тежката присъда за убиеца на младата жена.

Тъй като обаче делото се гледа по съкратената процедура, вариантът „доживотен затвор без право на замяна“ отпада. Ето защо обвинението поиска младежът да лежи в затвор поне 30 г.

Прокурорът изтъкна, че поведението на младия мъж е било изключително пресметливо и двулично.

„Вещите лица, както и негови близки и приятели съобщават в показанията си, че след убийството те не са забелязали промяна в поведението му“, коментира прокурорът. Дори сега, в рамките на процеса, според прокурора, той признава вината си с едничката цел „да отърве кожата“, а не защото изпитва някакво съжаление.

Най-важният въпрос в рамките на това дело – защо се е стигнало до убийството на красивата Хюлия, остана неизяснен докрай.

Иван поиска процесът да се гледа при закрити врати, за да не се оповестяват интимни подробности от неговия, а и от живота на жертвата. Час след изслушването му пред съда обаче стана ясно, че въпреки закритите врати, той не е дал категорично обяснение на станалото.

Според пледоариите на адвокатите и прокурора, той е отишъл при Хюлия на 1 януари, тъй като е имал някакви основания да мисли, че именно в онзи момент ще се сбъдне неговото желание за интимност с младата жена. В продължение на два часа двамата спокойно са разговаряли и се закачали. През този период с нея по телефона са разговаряли както нейния приятел, така и майка й. Никой не се е усъмнил, че тя е в някаква опасност.

„През тези два часа не съм бил с нея с цел да я насиля. Тя намекна за близост“, коментира пред магистратите Иван. В момент, в който той посегнал към нея и тя видяла неговите намерения, го обидила, наранявайки тежко мъжкото му достойнство.

Какво точно му е казала обаче, така и не стана ясно. Поемайки обидата Иван удря Хюлия с юмрук в лицето. Тя тръгва да бяга, но той я настига, налагайки я с гаечния ключ, който е в колата му.

Според адвокатът на Иван той от дълго време таил страст по Хюлия. За това свидетелстват показанията на приятелката му, с която той имал сериозна връзка.

„Това е мотивът за убийството. Не може да се каже за Иван, че той е просто един хладнокръвен убиец. Той не е агресивен човек“, обясни защитникът. В отговор обаче прокурорът изясни, че това не е първото дело на Иван. В миналото той е бил осъждан за грабеж.

COMMENTS

WORDPRESS: 0