Бойко Борисов: И на мен не ми харесват много работи, обаче стискам зъби! Трябва да влязат пари в държавата

Ако има риск за коалицията, има риск за държавата. Седмици наред много неща не ми харесват, обаче стискам зъби, защото трябва да влязат пари в д

Ако има риск за коалицията, има риск за държавата. Седмици наред много неща не ми харесват, обаче стискам зъби, защото трябва да влязат пари в държавата. Това каза пред журналисти в парламента министър-председателят Бойко Борисов.“Най-важните стъпки бяха запазването на плоския данък и предварителните отчуждения. Затова е парламентът, за да има спорове и дебат“, посочи премиерът.
„Това, което се искаше от мен за тези 15-20 дни, аз съм го направил. Върнах репутацията на държавата, милиарди влязоха в България, отворихме оперативните програми, поставихме жизненоважните енергийни проекти на масата на всички началници в Брюксел и Европа, дадохме коледни надбавки на пенсионерите и то над 50 млн. лева.Тази вечер над 3 млрд. лева вече изплатихме в КТБ. Оттук нататък, цялото ми уважение към моите колеги от РБ“, заяви Борисов.
Парламентът е за това – да има дебати. Всяка партия отстоява своята позиция и нищо лошо и да се карат дори. Това заяви в „Панорама“ премиерът Бойко Борисов. Той подчерта, че в делегацията за Германия са били представители на различните партии, които по никакъв начин не са показали, че биха имали разногласия по пенсионната и социалната реформа.„Не виждам какъв е проблемът и как трябваше да се комуникира. Това също е една обеца на ухото. Но те нищо не ми казаха. Ако считат, че комуникацията ни не е била добра, ще я подобря. Но бяха казани много неистини. Никой не пипа парите на хората! Те си остават и само тяхната воля е важна дали ще бъдат преместени от една форма в друга. Ако частните пенсионни фондове им харесват, никой не ги задължава да се местят. Нека българинът да мисли с главата си къде да отиде да го осигурят“, заяви Борисов.
„Плюсът при това положение за хората е, че те сами ще вземат решение. А частните фондове ще се борят за всеки клиент. Когато има сега няколко телевизии, човек избира какво да гледа. Едно време имаше само една телевизия. Нека сега и частните пенсионни фондове да се борят за клиентите си. Аз не виждам тука никакъв проблем. Ако вие ми дадете някакъв разумен довод, а не такъв, породен от лобистки интереси, ще го приема. Разпоредил съм много сериозна парламентарна проверка на частните пенсионни фондове. Тази вечер към пет часа минахме 3 милиарда лева, изплатени по КТБ. Благодарение на Асоциацията на българските банки, които перфектно преведоха тази огромна сума по сметките на над 70 000 българи“, заяви премиерът.
„Аз казвам на хората – когато една банка дава много по-големи лихви, другите банки да не се лакомят за такава лихва. Също така – всеки да прецени къде ще си влага средствата“, посочи Борисов.
„И Радан Кънев, и Меглена Кунева много ме обидиха днес, че сме влезли в коалиция с ДПС. Защо ние трябва от името на държавата да говорим за хората? Най-важните два закона за ГЕРБ бяха плоският данък и предварителното отчуждаван, за да могат да вървят строителните обекти. В тези два случая ни помогна ДПС и аз благодарих на господин Местан. Това е моят принцип – когато някой ти направи нещо добро, благодари му. А коалиционните ни партньори много ме обидиха днес! Защо тогава не скочиха срещу ДПС, а днес“, заяви Бойко Борисов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0