Настаниха осъдения до живот Чеци сам в килия, ще има право на час разходка без да разговаря с други затворници

Веднага след като получи доживотна присъда за убийството на Яна Кръстева, Николай Русинов-Чеци е бил настанен сам в единична килия в Софийския з

Веднага след като получи доживотна присъда за убийството на Яна Кръстева, Николай Русинов-Чеци е бил настанен сам в единична килия в Софийския затвор, съобщава „24 часа“. Управата е отвела в помещението със строг режим и контрол 37-годишния софиянец от кв. „Хаджи Димитър“ още в понеделник вечерта, направо от Съдебната палата. Той чу решението на съда в 17 ч същия ден.
Делото срещу него започна на 31 януари м. г. Досега Чеци бе в килия с други арестанти. „От снощи е преместен в Първа група“, потвърди адвокатът му Иво Найденов.
Сега Чеци има право да напуска помещението само за 1 час на ден, докато трае разходката в т. нар. каре. По време на нея той няма да се среща с други затворници. По-рядко вече ще се вижда и с близките си, защото са му намалени часовете за свиждане. Според закона подсъдим с невлязла в сила присъда, но с наложено наказание доживотен затвор, трябва да бъде преместен в помещението със строг контрол, казаха юристи. Те обясниха, че при доживотната присъда с право на замяна след 20 г. може да поиска наказанието да се преразгледа Ако има добро поведение, т. е. не влиза в конфликт с другите лишени от свобода или надзирателите, комисия към затвора също може да предложи на съда по-лека присъда. Всички тези хипотези обаче още не засягат Чеци, защото той е осъден на първа инстанция. Предстои делото да се гледа от Апелативния и Върховния съд.
Чеци чу присъдата 40 месеца след убийството на 28-годишната новоприета студентка Яна Кръстева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0