Росица Янакиева е в дълбока кома

Зам.-председателят на парламента Росица Янакиева е в дълбока кома. В Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение във ВМА продъл

Зам.-председателят на парламента Росица Янакиева е в дълбока кома. В Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение във ВМА продължават да се борят за живота й. И днес няма промяна в състоянието й, съобщиха от ВМА, откъдето отказаха повече подробности.
Депутатът от АБВ и кмет на Перник получи тежък мозъчен кръвоизлив на 6 януари и бе приета във ВМА. Оказа се, че кръвоизливът се дължи на аневризма на мозъчен съд, за която Янакиева не подозирала.
Във ВМА бе приложено най-съвременното лечение – емболизация на съда. Разслояването на стената на артерията и образуваната аневризма бяха преодолени с поставяне на платинени спирали, които запълват кухината и по този начин тя се изолира от кръвообращението. В ранния възстановителен период Янакиева започнала да се подобрява, но по-късно състоянието й се влошило заради основното й заболяване – тежка хипертония.

COMMENTS

WORDPRESS: 0