Анна и Никита страдали от рядко заболяване, лекували се в Пирогов малко преди да бъдат убити

Убитата и разчленена рускиня Анна Леонтиева и синът й Никита са се лекували в "Пирогов" малко преди да бъдат открити мъртви. Това твърди "Телег

Убитата и разчленена рускиня Анна Леонтиева и синът й Никита са се лекували в „Пирогов“ малко преди да бъдат открити мъртви. Това твърди „Телеграф“, като се позовава на източници от полицията. 35-годишната жена и момченцето са имали наследствен проблем със стъпалата, затова посетили лекар. Искали са да започнат рехабилитация. Разследващите вече са разпитали медиците, контактували с жестоко убитите чужденци.
Анна и 5-годишният й син страдали от радко заболяване, което изкривява стъпалото. „Обяснено простичко става въпрос не за дюстабан, където се изправя сводът, а точно за обратното, извива се под голям ъгъл. Вследствие на това се получавт болки в ставите, в гръбнака, но е поправимо“, обяснили са запознати с разследването.
Руските медии продължават да публикуват подробности за Анна Леонтиева. Според „Комсомолская правда“ жената не била известна сред руската общност в България. Тя купила апартамента в Приморско през 2008 г., но се настанила в него много по-късно. Анна била съсобственичка на имота с Герман Костин, твърди вестникът. Отношенията им пък не били изяснени. Според версията на „Комсомолская правда“ Анна не работела, а живеела с парите, които й изпращал бившият й съпруг – бащата на Никита. На друго мнение е „Московский комсомолец“. Леонтиева е юристка и била твърде самостоятелна и енергична жена. Тя шофирала яркочервен мерцедес и обожавала сина си, парите и кариерата. Според друга версия в същия вестник Анна се омъжвала няколко пъти за заможни мъже. Купувала имоти в Кипър и България, а след последния си развод се покрила в чужбина заедно със сина си.
Анна Леонтиева била добра и отзивчива, винаги помагала. Това твърди приятелката й от социалната мрежа „Одноклассники“ Татяна Олшанская. Двете са работили заедно в продължение на пет години. Олшанская твърди, че с Леонтиева се е чула през ноември 2012 г. и си говорели за децата. Рускинята за последен път влиза в социалната мрежа „Одноклассники“ на 4 януари 2010 г.
Анна Леонтиева не спряла да търси по-добър живот за себе си. Тя е родена в Соликамск, един от най-древните градове на Русия, основан през ХVI век. Той се намира на 200 км от Перм. Започва да учи право в областния център, след това бързо се омъжва за първия си съпруг от Санкт Петербург. Там обаче младата жена не може да намери добра работа и затова често пътувала до Перм. Накрая започва в областната администрация на Перм. Там намира новия мъж в живота си – Вадим Плотников, който е шеф на департамента по здравеопазване. „Анна винаги е била кариеристка, умът и щракаше бързо, беше целеустремена, дисциплинирана“, разказва пред сайта В курсе.ру бившият й ръководител Павел Блусь.
„Винаги можеше да разчиташ на нея като специалист, изпълняваше всичко качествено и в срок. Винаги се стараеше да води проектите, да бъде първа“, допълва той. Блусь не знае много за личния й живот, работата била за нея на първо място. Той си спомни разговор с Анна, при който коментирали защо се задържа повече в работата, а не отиде да се занимава с домашните си задължения. „Мъжът ми може и сам да се погрижи за себе си“, казала Анна на шефа си. Родният град на Леонтиева – Соликамск, е уникален с ресурсите си от магний и промишлени соли. Най-ценна е карналитовата руда, от която се добиват титаниеви сплави за авиоиндустрията. Предприятието в града е най-големия производител на титанова продукция и осигурява 40 на сто от нуждите на Боинг, 60 на сто на производителя на Еърбъс и цялото количество за бразилския Ембраер.
Бащата на зверски убитото русначе у нас – Вадим Плотников е бил привикан да даде показания в Следствения комитет на Русия. Това съобщи руската телевизия НТВ. Очаква се показания да даде и бабата на Никита – Олга Владимировна. Двамата трябва да дойдат и у нас, за да разпознаят тялото на детето. Майката на Анна Леонтиева и бащата на Никита трябваше да пристигнат в София още. Проверка на „Стандарт“ установи, че още не са им издадени български визи. Най-вероятно двамата ще излетят от Москва в близките дни.
57-годишният Вадим Плотников е заемал висока длъжност в правителството на Пермска област, съобщава руският сайт ntv.ru. През 2006 г. той оглавява отдела по управление с бюджетни средства в департамента по здравеопзване на Пермска област. През октомври същата година става шеф на Агеницията по управление на учрежденията по здравеопазване на Пермска област. Вероятно по това време се запознава и с Анна Леонтиева, която също работи в отдела по развитие на човешкия потенциал в администрацията. На тази длъжност остава до 2011 г., когато се разделя с Леонтиева. Оттогава насам Вадим Плотников е главен лекар на онкологочния диспансер в Перм.

COMMENTS

WORDPRESS: 0