На юг ще вали, на север ще грее слънце

През нощта облачността над страната ще се разкъса, на много места и временно ще намалее. Минималните температури в Северна България ще са между

През нощта облачността над страната ще се разкъса, на много места и временно ще намалее. Минималните температури в Северна България ще са между минус 5 и минус 1 градуса, в Южна – между 0 и 4 градуса, в София – около минус 1 градус.
Утре ще има разкъсана облачност, над много райони от Северна България до слънчево време, но от юг облачността ще се увеличава и до края на деня над по-голямата част от страната ще се заоблачи. На много места в Южна България ще превали дъжд.
Дневните температури ще се повишат с няколко градуса и максималните, в повечето места, ще бъдат между 3 и 8 градуса, в София се очакват около 6 градуса. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и през деня бавно ще се понижава.
Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще превали слаб сняг. Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра – около минус 1 градус.
Над Черноморието ще бъде предимно облачно и главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат 7-8 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде слабо – 1-2 бала.

COMMENTS

WORDPRESS: 0