Автобус се обърна в канавка на магистрала, шофьорът заспал зад волана

Пътнически автобус е излязъл от пътя и се е обърнал в канавка край Шумен. Няма пострадали при инцидента. Катастрофата е станала малко след полун

Пътнически автобус е излязъл от пътя и се е обърнал в канавка край Шумен. Няма пострадали при инцидента. Катастрофата е станала малко след полунощ на автомагистрала „Хемус“, близо до Шумен, в новата пътна отсечка на аутобана, в посока Белокопитово, съобщи „Дарик“. Обърнал се е пътнически автобус на една от големите фирми, движещ се по линията Каварна-София. Автобусът е тръгнал снощи около 22.00 часа от Каварна. Според БГНЕС фирмата е „Юнион Ивкони“.
По думите на един от пътниците в автобуса Александър Василев малко преди Шумен водачът, който е бил зад волана на автобуса, е заспал, загубил е контрол над управлението, вследствие на което превозното средство излязло от пътното платно, и се килнало на дясната си страна в канавката на магистралата.
При инцидента няма жертви и пострадали. В автобуса не е имало никакви мерки за сигурност и безопасност. Липсвали дори от задължителните чукчета, които служат при инцидент пътниците да могат да счупят стъклото, за да излязат, разказа Василев. Пътниците от автобуса са излезли благодарение на помощта, която им е оказал шофьор, който е спрял автомобила си и счупил предното стъкло на автобуса, откъдето пътниците се измъкнали, тъй като нямало как да излязат от вратите, които били затиснати.
По думите на Василев абсолютно неадекватна е била реакцията на двамата шофьори след инцидента. Все пак бързо е успял да дойде друг автобус на фирмата, който е извозил всички пътници до София.

COMMENTS

WORDPRESS: 0