Злато, барок и мебели „Версаче“ – вижте снимки от дома на скандалния депутат Бат Сали

Изобилие от позлата, барок и "Версаче" видя вестник "168 часа" в дома на депутата от ДПС Александър Методиев - Бат Сали, който взриви Кюстендил

Изобилие от позлата, барок и „Версаче“ видя вестник „168 часа“ в дома на депутата от ДПС Александър Методиев – Бат Сали, който взриви Кюстендил и Дупница, след като стана депутат с гласовете от Турция.
Докато стотици дупничани и кюстендилци блокираха главния път към Гърция и Народното събрание в центъра на столицата, екип на вестника успя да влезе в дома му на югозапад от София. Къщата на народния представител е на самия вход на ромската махала в Самоков. На ул. „Искър“ 13. Топлият цвят охра, в който е издържана сградата, особено я откроява на фона на останалите сиви и полусрутени домове в махалата.
Макар и боядисана в тъмен цвят, индикация за добър вкус на обитателите, е и желязната, доста стабилна входна врата с интересни орнаменти. Въпреки отправените заплахи от протестиращите срещу депутата вратата на дома му не е заключена.
„Къщата на Бат Сали е на видно място по разбираеми причини – при нас има неписано правило домовете на състоятелните роми, смятани за лидери и авторитети да се издигат на централни места – обяснява гидът на „168 часа“. – Това са хората, които държат ситуацията при възникване на конфликти между ромски кланове. Полиция и прокуратура тях търси за съдействие, помощ и съвети при овладяване на ситуацията“. Мъжът, който развежда екипа в района на Бат Сали изглежда интелигентен, с добре оформена брада. Представи се за служител в Служба „Социално подпомагане“. Оплаква се, че в Самоков имало силно разделение на българи и роми. От българския етнос в Самоков били враждебно настроени към циганите, тъй като ги смятали за престъпници, мошеници и крадци. Особено се дразнели, когато някой ром се издигне и влезе в политиката.
„Камоли в парламента, както Александър Методиев – изтъква гидът ни и ни посочва къщата на Бат Сали. – Семейство Методиеви са за пример в махалата“.
Почукваме на тъмнокафявата масивна врата. Очакваме да отвори самият депутат, тъй като е почивен ден за Народното събрание. Но не. Любезно, с усмивка вратата отваря симпатична девойка. Личи, че е предупредена за нашата визита. По- късно в хода на самия разговор ще разберем, че това е внучката Веселина. Тя е на 17 години. Дъщеря е на най-голямата щерка на Методиев- Теменужка (35 г.) Внучката учи журналистика в Професионална гимназия „Константин Фотинов“ в Самоков. Първата й, важна стъпка в кариерата било интервю с известния й дядо. Бъдещата колежка разпитвала роднината си за политическите процеси в България, за ДПС и как депутатите от всички политически партии трябва да помагат за добруването на хората.
„Интервюто беше публикувано в местния вестник „Самоков“ и оценено високо от редакторите на изданието“, обяснява Веселина и ни въвежда в огромен хол. Стаята е просторна и светла. По прозорците висят красиви розови пердета с ориенталски орнаменти от дантела. Съпругата на Бат Сали – Виолета, е седнала на огромна бяла маса със златна декорация. Столовете и мебелите са смесица между барок и рококо – с неизменна позлата и сатенени тапицерии в бяло на цветя.
В един от ъглите се откроява масивен бял шкаф, наподобаващ библиотека. Тук са подредени икони на Света Богородица. Спазен е канонът ликът на светицата да е обърнат на изток, откъдето изгрява слънцето.
„Идвате в тежък момент за семейството – посреща ни стопанката на дома. Виолета Методиева. – Даваме си сила, но сме притеснени какво ще се случва след протестите в Кюстендил и Дупница.“ Виолета изглежда по-млада от известния си съпруг. Облечена е скромно в тъмносива блуза и черен панталон: „Държа на спортния непретенциозен стил даже когато имаме гости. Официалните костюми са в гардероба. Обличам ги, когато придружавам моя съпруг по време на коктейли и приеми.“
Край бялата маса е наредена цялата налична фамилия на депутата. Трите дъщери Теменужка, Наталия и Сашка. Чакат, готови за разговор са и трите внучки – Веселина, Зоя и Федерика. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0