Арестуваха майката на убиеца на сестри Белнейски

Мариана Тодорова, майка на осъдения на доживотен затвор за убийството на сестри Белнейски Лазар Колев, се е опитала да му вкара психотропни веще

Мариана Тодорова, майка на осъдения на доживотен затвор за убийството на сестри Белнейски Лазар Колев, се е опитала да му вкара психотропни вещества в затвора, съобщиха от управата.
Касае се за ривотрил – силно успокоително, отпускано само със зелена рецепта. Лекува шизофрения, но се използва и от наркомани. Упойващото лекарство, което се продава в аптечната мрежа със специални рецепти, било скрито в чифт маратонки. По време на свиждане майката опитала да прекара пратката, за да я предаде на сина си, но бдителни надзиратели открили скрития ривотрил.
Мариана Тодорова е била задържана след неуспешния опит да вкара лекарството. Срещу нея е било образувано бързо полицейско производство и е повдигнато обвинение за притежание на наркотични вещества.
Нейното обяснение при откриването на упойващото лекарство било, че сина й страдал от силно главоболие и тя му донесла болкоуспокояващи медикаменти. Внасянето на лекарствени средства в затвора от близки на лишените от свобода е абсолютно забранено.
Заради извършеното нарушение от майката управата на пазарджишкия затвор е наложила наказание от 10 дни в изолатора на Лазар Колев. Убиецът обаче обжалва санкцията пред районния съд в Пазарджик, който я отмени.
Мотивите на магистратите са, че Колев не е знаел какво се съдържа в пакета, който майка му е смятала да му предаде.

COMMENTS

WORDPRESS: 0