Таен полицейски пост пред входа на убитата Алекс разби версията, че убиецът е неизвестен мъж

През цялата нощ вх. А на бл. 31 в поморийския св. "Сбовода" е бил под полицейско наблюдение, двама полицаи - Станислав Дачев и Апостол Тодоров с

През цялата нощ вх. А на бл. 31 в поморийския св. „Сбовода“ е бил под полицейско наблюдение, двама полицаи – Станислав Дачев и Апостол Тодоров са имали задача да следят кой влиза и излиза от входа, случва ли се нещо съмнително, както и да докладват веднага. Пристигнахме около 21 ч. на 10 април и останахме около 9 ч. сутринта на 11 април, свидетелства пред съда полицай Дачев.
Според него двамата са били разположени на около 30 метра, с видомост към входа, но така, че те самите да не бъдат забелязани. През целия период е имало само един мъж, който е излязъл от входа без багаж, качил се е в паркирана наблизо кола и по-късно се е върнал също без багаж. Тайният пост докладвал на началниците си, а проверката показала, че човекът е съсед.
Други двама полицаи – криминалистите Димитър Танев и Владимир Христов са били също през цялата нощ в дома на изчезналото дете. Те са пристигнали там заедно с майката Ева и синът Методи. В жилището е била и другата дъщеря на сем. Тодорови. Периодът им на пребиваване е от около 20.30 ч. на 10 април до момента, в който не станало ясно, че тялото на детето е намерено и то е етаж по-горе. Единственото излизане на Танев е било, за да придружи майката Ева до болницата за интервенция, тъй като жената била оперирана скоро. Криминалистите не са чули нищо странно докато са били в апартамента.
Тайният пост пред блока и полицейското присъствие в дома на родителите опровергават версиите, че през нощта е имало движение на непознати хора във входа и евентуално внасяне и изнасяне на тялото на 8-годишната Александра.
Клиентката ми стои зад твърдението, че друг е извършител на убийството, заяви в края на разпитите адвокатът й Калин Янев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0