Реформаторският блок и ДПС на консултации при президента

Днес на "Дондуков" 2 ще се проведе поредния кръг консултации за съставяне на правителство и приоритетите на новоизбраното Народно събрание В 10

Днес на „Дондуков“ 2 ще се проведе поредния кръг консултации за съставяне на правителство и приоритетите на новоизбраното Народно събрание
В 10.30 часа при президента Росен Плевнелиев ще отидат първи представители на ПГ на Реформаторския блок, а в 14.00 часа наред са представителите на ПГ на „Движение за права и свободи“, предаде БГНЕС.
Държавният глава ще обсъди с политическите сили неотложните задачи и реформи, които са на дневен ред, и приоритетите на 43-ото Народно събрание. Срещите са част от предвидените в чл. 99, ал. 1 от Конституцията консултации, които президентът провежда с парламентарно представените партии и коалиции, преди да връчи мандат на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях. На предварителните разговори, проведени на „Дондуков“ 2 на 15 октомври 2014 година, президентът Росен Плевнелиев и парламентарните сили постигнаха съгласие консултациите да се проведат последователно с всяка една от парламентарните групи.
Държавният глава ще обобщи резултатите от проведените консултации с представителите на парламентарните групи, след като разговаря с представителите на парламентарната група на ПП ГЕРБ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0