Най-умната жена в света е нашенка

Коефициентът на интелигентност на Даниела Симидчиева е по-висок от този на Айнщайн или Бил Гейтс. Тя има 192 от 200 възможни точки от теста на М

Коефициентът на интелигентност на Даниела Симидчиева е по-висок от този на Айнщайн или Бил Гейтс. Тя има 192 от 200 възможни точки от теста на МЕНСА. Все още никой не е подобрил нейния резултат, съобщи БНТ.
Даниела Симидчиева в момента работи в Българската стопанска камара. За кратък период е била и директор на МЕНСА. Тестът за интелигентност прави през 2003 година, в труден за нея момент, за да си докаже, че може. Чувствах се много зле, бях току що напуснала Благоевград и това така ми действаше доста депресиращо. Ниска заплата, на квартира, с три деца, – спомня си сега Даниела. До този момент никой в света не е успял да надмине резултатът 192 от 200 възможни точки. Казва, че не е била от най-старателните ученици, а високата интелигентност е генетично заложена. Приема като ласкателство определението „най-умната жена в света“. То й носи както приятно чувство, така и много негативизъм от страна на различни хора.
В живота не ми е помогнало много, но пък не ми е и пречело, ако съм го предала на децата и внуците си ще съм щастлива, защото за мен това е най-голямото богатство, – смята Даниела.
Успокоително за хората, които не могат да постигнат високи резултати на теста за интелигентност на МЕНСА е, че той оценява само един от аспектите на интелигентността-логическото мислене. Номерът е там да се мобилизираш, да можеш да работиш под напрежение и да бъдеш наблюдателен, – повдига завесата на успеха най-умната жена в света.
Симидчиева не мечтае да извърши гениални открития, има три дъщери и й се иска да има по три внука. Иначе се надява да помогне образованието в България да си върне високото ниво и световно признание.

COMMENTS

WORDPRESS: 0