ВАС потвърди отнемането на лиценза на КТБ

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС), в който участва и председателят Георги Колев, потвърди отнемането на лиценза на Корпора

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС), в който участва и председателят Георги Колев, потвърди отнемането на лиценза на Корпоративна търговска банка от БНБ.
Последната инстанция потвърди решението на тричленния състав, в което се казва, че акционерите в банката нямат правен интерес да обжалват отнемането на лиценза. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
След окончателното произнасяне може да започне и делото по несъстоятелност на КТБ, което се гледа от Софийски градски съд. То бе спряно заради обжалването на отнетия лиценз пред ВАС.
Припомняме, че петчленният състав на ВАС вече остави без уважение исканията на жалбоподателя „Бромак“ ЕООД за отвод на съдиите Георги Колев, Милка Панчева, Александър Еленков, Наталия Марчева и Росен Василев, като неоснователни. ВАС остави без уважение и особените искания на „Бромак“ за спиране на производството по административното дело.

COMMENTS

WORDPRESS: 0