ГЕРБ и Реформаторите с нови преговори в неделя

Пореден рунд в преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок ще има в неделя в парламента, когато представители на двете партии ще умуват над общ

Пореден рунд в преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок ще има в неделя в парламента, когато представители на двете партии ще умуват над обща програмна декларация, съобщиха запознати пред БЛИЦ. Досега от редиците на двете сили, а и от тези на Патриотичния фронт и АБВ излизат противоречиви мнения.
В петък Бойко Борисов заяви, че е ядосан на Радан Кънев, на когото звъннал по телефона, а той му отвърнал, че Кунева я няма и не могат да дискутират. „Така не може да се работи!“, бе категоричен Борисов.
От последната среща между двете сили стана ясно, че ГЕРБ са поискали визията на Реформаторите за структура на МС, но отговор не получили.
Коалиционното споразумение се отлага, тъй като без тези детайли ние не може да продължим напред, каза в петък Доннчев. Преди дни пък плъзна слуха, че реформаторите искали половината от министерските кресла, което било препъникамъкът между двете политически сили.
Все още има малки различия в областта на икономиката, обсъдени са теми като образованието, съдебната реформа и искането на ГЕРБ за даване на възможност на общините да налагат допълнителен данък до 2%, срещу което РБ има определени резерви, съобщи от своя страна Меглена Кунева. Тя бе категорична, че на тази среща по никакъв начин не са коментирани министерски постове и че все още няма никакви предложения. „Ако по тази програма нямаме съгласие, няма смисъл да се прави следващата стъпка“, посочи Кунева.
Тя поясни, че в събота всяка една от групите ще определи какво ще направи и ще бъде подготвен общ текст.

COMMENTS

WORDPRESS: 0