Прогнозата: Валежите ще спрат през тази нощ, но в сряда идват нови порои

През нощта валежите ще спрат почти навсякъде. В дневните часове облаците на много места ще се разкъсат и намалеят, слаби превалявания се очакват

През нощта валежите ще спрат почти навсякъде. В дневните часове облаците на много места ще се разкъсат и намалеят, слаби превалявания се очакват най-вече над Южна и Източна България. Вечерта над Западна България облачността ще се увеличи, ще започнат нови валежи от дъжд и сняг. Максимални температури между 6 и 11 градуса, в най-южните райони – до 13 градуса, в София около 7 градуса. Минималните температури сутринта ще са между минус 1 и 4 градуса, в Югоизточна България – до 6-9 градуса.
Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното.
По Черноморието ще е предимно облачно, като на места все още ще има и слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб, предимно от изток. Максимални температури около 7-10 градуса. Температурата на водата е 6-7 градуса, вълнението ще е около 3 бала.
В планините ще се задържи предимно облачно, по най-високите им части е възможно все още да превали слаб сняг. Ще има и временни разкъсвания на облачността. Вятърът по билата ще е умерен от запад, към края на деня от югозапад. Температура на 1200 м н.р. – около 5 градуса, на 2000 около – 3 градуса.

Прогнозата по градове за понеделник, 2 февруари

Видин 1°/9° предимно облачно
София -1°/7° облаци, слънце
Благоевград 2°/7° предимно облачно
Сандански 3°/8° облаци, слънце
Плевен 3°/10° облаци, слънце
Велико Търново 4°/11° облаци, слънце
Пловдив 4°/12° облаци, слънце
Кърджали 3°/10° предимно облачно
Русе 4°/7° предимно облачно
Ямбол 6°/12° облаци, слънце
Варна 6°/10° предимно облачно
Бургас 8°/11° предимно облачно

Седмична прогноза
Вторник 2°/6° дъжд, сняг на места
Сряда 2°/9° предимно облачно
Четвъртък 4°/10° облаци на места
Петък 5°/10° дъжд на места
Събота 4°/9° облаци на места 

COMMENTS

WORDPRESS: 0