Президентът започва консултации с АБВ и Атака

Президентът Росен Плевнелиев провежда консултации с парламентарно представените политически сили, преди да връчи мандат на посочения кандидат за

Президентът Росен Плевнелиев провежда консултации с парламентарно представените политически сили, преди да връчи мандат на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях.
На предварителните разговори, проведени на „Дондуков“ 2 на 15 октомври 2014 година, президентът Росен Плевнелиев и парламентарните сили постигнаха съгласие консултациите да се проведат последователно с всяка една от парламентарните групи, съобщиха от прессекретариата на президентството.
Президентът ще обсъди с политическите партии неотложните задачи и реформи, които са на дневен ред, и приоритетите на 43-ото Народно събрание.
Плевнелиев стартира конституционната процедура в петък. За консултации са поканени от 14.00 часа представителите на парламентарната група на „АБВ“ и от 16.00 часа представителите на парламентарната група на партия Атака.
Очаква се лидерът на Атака Волен Сидеров да не дойде на консултациите, които вече определи като ПР-акция на Плевнелиев. „Аз не виждам никаква логика да ходя да се консултирам с президента, който по Конституция е длъжен да даде мандата на най-голямата сила. Какво да се консултирам? Освен, ако не е решил да даде на мен мандата“, коментира преди дни Сидеров.
Президентът ще обобщи резултатите от проведените консултации с представителите на парламентарните групи, след като разговаря с представителите на парламентарната група на ГЕРБ.
                                                                                         

COMMENTS

WORDPRESS: 0