Румен Овчаров: Подслушваха ме, когато бях министър

Левицата въобще и в световен, и в български мащаб е изправена пред преоценка на ценностите и затова организираният вчера митинг „С Европа, но ни

Левицата въобще и в световен, и в български мащаб е изправена пред преоценка на ценностите и затова организираният вчера митинг „С Европа, но никога срещу Русия“ е правилна стъпка. Това каза в студиото на БНТ Румен Овчаров, който участва в проявата пред Президентството.
Ние нямаме външен министър, а говорител на евроатлантическите структури, той едва сега разбра, че имаме българи в Украйна и реши да им даде визи. А Порошенко забрани заради мобилизацията хора под 50 години да напускат страната, защо са им визите оттогава“, каза още социалистът.
Румен Овчаров сподели, че е сигурен в това ,че е бил подслушван и то по времето, когато на власт е била Тройната коалиция и БСП. Според него, подслушване е имало когато е бил в парламента и е работил в икономическата комисия. „Събираха някакви данни за мен, но явно нищо не са открили, иначе щеше да се чуе“, каза още Овчаров.
Той посочи, че страната ни има договор с Русия за транзит на природен газ до 2030 година и дори да не праща синьо гориво по тръбопроводите, ще ни плаща такса. „Нямам представа как Москва ще излезе от тази клауза и дали въобще ще иска да я прекрати“, каза още енергийният експерт.

COMMENTS

WORDPRESS: 0