Лютви Местан: Не можем да бъдем опозиция на собствената си платформа

Днес за първи път чухме изчистено предложение за съставяне на правителство на коалиционното малцинство. Това каза пред журналисти лидерът на ДПС

Днес за първи път чухме изчистено предложение за съставяне на правителство на коалиционното малцинство. Това каза пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан след проведената лидерска среща в парламента.
„В този смисъл ние очакваме конкретизиране на това предложение в едно с управленска програма. Какво споразумение ще правят помежду си относно механизмите за взимане на решение – това е тяхно суверенно право, това е тяхна територия, в което ние нямаме място“, обясни Местан. На въпрос дали ДПС би подкрепило такова правителството Лютви Местан зави, че това е воля на мандатоносителя и припомни, че от Движението са заявили, че не могат да бъдат опозиция на собствената си платформа. „Това е разбирането за модерната опозиционност- ако в управленската програма има теми, застъпени и в нашата платформа няма как да бъдем опозиция на собствената си платформа и дори да дадем подкрепа, това няма да бъде подкрепа за един и ли друг политически субект, а ще подкрепим договорът, който сме сключили с нашите избиратели“, коментира Местан.

COMMENTS

WORDPRESS: 0