Цацаров прехвърли разследването за убийството на Татяна Стоянова в София

С разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров разследването за убийството  на Татяна Стоянова е отнето от Окръжната прокуратура в Пазард

С разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров разследването за убийството  на Татяна Стоянова е отнето от Окръжната прокуратура в Пазарджик и е прехвърлено на Софийска градска прокуратура (СГП).
Информацията бе потвърдена за 24 часа от говорителя на пазарджишката прокуратура Снежана Стоянова. Тя обаче категорично отказа да коментира какви са били мотивите на Сотир Цацаров за нареждането му.
Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик, бе разстреляна с 5 куршума пред гаража си на 12-и януари. Близо месец по-късно няма и следа от убиеца, нито основна версия за показния разстрел.
Още от първите минути след тежкото престъпление разследването бе поето от бившия окръжен прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева. Тя е прокурор с изключително голям опит с подобни престъпления. Ганчева е и прокурорът, внесъл обвинителния акт срещу убиеца на сестрите Белнейкси Лазар Колев и човекът, успял да убеди съда, че именно Колев е извършителят на едно от най-жестоките убийства в най-новата ни история. В тази връзка е необяснимо защо й е било отнето разследването за убийството на Татяна Стоянова в още сравнително ранен и ключов етап, когато възможностите за разкриване на неизвестния убиец са големи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0