Силен вятър днес и утре, за Коледа грейва слънце

Жълт код обявиха властите за силен вятър в цялата страна днес и утре. Спасителите предупредиха туристите да не припарват до екопътеките в планин

Жълт код обявиха властите за силен вятър в цялата страна днес и утре. Спасителите предупредиха туристите да не припарват до екопътеките в планините в следващите дни, тъй като вятърът там ще бъде направо ураганен. Поривите идват от северозапад и скоростта им ще бъде над 50 км в час. В планините пък скоростта ще достигне до 90 километра в час. В страната ще премине студен фронт и от запад на изток ще превали дъжд, а в Предбалкана и високите полета е възможно да прехвърчи сняг.
Силният северозападен вятър ще понижи температурите и максималните ще са от 4 до 9 градуса, а минималните ще паднат до минус 2 и 3 градуса.
Точно в 01.03 часа настъпи и зимното слънцестоене, с което започва астрономическата зима. Според синоптиците тя ще бъде сравнително топла и безснежна през декември, но от януари ще може да се радваме на сняг. „Температурите също ще паднат и очакваме студени дни, когато градусите няма да минават минус 5 през деня“, прогнозираха от метеоролози.
Слънцето все пак ще успее да разкъса мъглата и мрачните облаци, които бяха покрили страната, за да направи Коледата по-празнична. Според метеоролозите в следващите дни вятърът ще утихне, а температурите ще се вдигнат до около 10-15 градуса. На места са възможни леки превалявания, но големи количества дъжд не се очакват. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0