Лиляна Павлова с трима заместници

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи на пресконференция, че ще има трима заместници. Това са Деница Ник

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи на пресконференция, че ще има трима заместници. Това са Деница Николова, Иван Аспарухов и Николай Нанков, предаде bTV.
Деница Николова ще е заместник-министър с ресор регионално развитие, тя ще се занимава с управлението на всички програми, финансирани със средства от ЕС. Иван Аспарухов ще е заместник-министър с основен ресор регионална политика и планиране на регионите. Той ще и ръководител на Съвета за регионална политика – междуведомствен съвет, който се създава от днес, каза министърът.
Николай Нанков ще е заместник-министър с ресор устройство на територията и управление на държавната собственост.
Милка Гечева и Лазар Лазаров остават ръководители съответно на ДНСК и АПИ.
По думите на Павлова три са основните приоритети на министерството – целенасочена политика за най-слабо развитите, периферните и най-бедните региони, водната реформа, осигуряване на безопасно движение по пътищата и в частност подготовка на национална стратегия за подобряване на пътната инфраструктура и безопасно движение, заяви министърът.
Във фокуса на работата на ведомството е отблокиране на спряното еврофинансиране по оперативна програма „Регионално развитие“, максимално разплащане на всички по всички договори, за да се минимизират загубите по оперативната програма, а през март да стартират първите покани за предоставяне на финансиране по новата програма.

COMMENTS

WORDPRESS: 0