Няма да има коледни добавки за всички пенсионери

Народното събрание отхвърли предложението на АБВ за коледни надбавки за всички пенсионери. В предложението на партията се предвиждаше да бъдат

Народното събрание отхвърли предложението на АБВ за коледни надбавки за всички пенсионери.
В предложението на партията се предвиждаше да бъдат отпуснати допълнително 60 млн. лева за Министерство на труда и социалната политика, за да могат да бъдат отпуснати коледни добавки на всички пенсионери, а не само на тези, с пенсии в размер на 286 лева. Гласуваха 157 народни представители, от които 53 бяха „за“, 61 гласуваха „против“, а 43-ма се въздържаха.
Народното събрание отхвърли и предложението на БСП лява България за отпускане на повече средства в приходната част – 337 млн. лева. То бе отхвърлено с 85 гласа „против“, 35 народни представители се „въздържаха“, а 46 гласуваха „против“.
Бе отхвърлено и предложението на АБВ за отпускане на 13 млн. лева за минимални заплати за Министерство на образованието с аргумента, че тези средства вече са изплатени. Против се обявиха 82 депутати, 47 гласуваха „за“, въздържаха се 69.
При дебатите народният представител от ГЕРБ и председател на Временната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова обяви, че предложението на „БСП-Лява България“ за 337 млн. лева повече в приходната част е грешно и неправилно, затова не трябва и да се приеме.
„Изговори се много какви са приходите, какви могат да бъдат. Към месец октомври приходите са с 253 млн. лева повече от същия период на 2013-та година. В бюджет 2014-та година са предвидени повече 2 млрд. лева. Разликата няма как да се появи. Поради тази причина просто е смешно да говорим, че в оставащите два месеца, може да се навакса такава разлика. Призовавам да не гласувате това предложение. За мен е абсолютно необосновано“, заяви Менда Стоянова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0