Безработицата е намаляла през тази година

"През последните два-три месеца безработицата леко се покачва, но от началото на годината като цяло намалява. Тази година безработните ще бъдат

„През последните два-три месеца безработицата леко се покачва, но от началото на годината като цяло намалява. Тази година безработните ще бъдат с поне 50 000 по-малко от миналата и по-миналата година“. Това каза пред БНТ директорът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов.
„Не са толкова важни цифрите обаче, важно е усещането за перспектива, усещането на човек дали може да се реализира. Заетостта в България не е разпределена равномерно, затова в много места в страната остава усещането, че шансът за развитие е малък“, добави той.
Ангелов посочи, че безработицата е най-висока в Северозападна България, а най-ниска, очаквано, в големите градове. Той посъветва безработните по-често да се обръщат към бюрата по труда за съдействие. От бюрото по труда могат да се получат много качествени съвети.
„Не може да се гарантира, че ще бъде намерена работа, но най-малкото може да се повиши квалификацията и да се получат съвети как да се държим при първа среща с бъдещия работодател“, каза още Асен Ангелов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0