Финансовия министър: Ще режем от всичко!

"Ще режем от всичко, без да трупаме просрочени задължения". Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов, след срещата си

„Ще режем от всичко, без да трупаме просрочени задължения“. Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов, след срещата си с премиера Бойко Борисов.
„Срещата с премиера беше да поеме към мен ангажимент, че ще ме подкрепи в някои допълнителни мерки за спестяване до края на 2014 г., за да може общата сметка на актуализацията да излезе“, обясни още министър Владислав Горанов.
„Има опредени спестявания в трансферите към държавното обществено осигуряване и някои инфраструктурни проекти ще бъдат леко забавени за следващата година“, каза още Горанов. На въпрос – кои ще са те Горанов обясни, че това ще се изяснява на по-късен етап. Той допълни, че пари ще бъдат спестени от административни разходи, които могат да бъдат отложени, спестявания от разходи за лихви, които плащаме от държавния бюджети и др. „От инфраструктурни проекти има много, в това число и от прословутата публична инвестиционна програма на предходното правителство, която е със съмнителна ефективност“, коментира той.
„Каквото е било орязано сме го направили вече. Получих уверение , че ще имам подкрепаот министър-председателя за някои допълнителни спестявания, когато минем на условно казано „ръчно управление“ на бюджета, ще излязат от отделни системи“, коментира още Горанов.
Попитан дали ще се взимат пари от МВР, Горанов отговори, че е последният човек, който защитава експанзия на разходите там и зави, че в актуализацията са били принудени, от необезпечения закон за МВР, който влезе със задна дата от началото на годината, да дадат близо 130 млн. лв. на МВР, но тези средства гарантират, че служителите ще си получат заплатите.

COMMENTS

WORDPRESS: 0